Dimbra f. Hemmestorp

Född 2009

Året 2009 föddes Dimbra i Hemmestorp hos sin dåvarande ägare/uppfödare. Dimbras mamma Gledi f. Stokkseyri var ett väldigt flott, elegant sto med lätta, stora och härliga gångarter. Dock blev Gledi för hårt tränad och utvecklade spatt så hon förblev hemma på gården. De försökte att betäcka Gledi med gårdens hingst med det gick överstyr så han var inte snäll mot henne. Samt det fölet miste hon. Sedan körde de iväg Gledi till familjen Hegart för att betäcka henne med den flotta hingsten Aegir f. Skeppargården – det resulterade i Dimbra.

Sedan Dimbras resa genom livet har inte varit lätt då hon förlorade hennes mamma i tidig ålder pga kolik som inte blev behandlad.

Första gången jag träffade Dimbra ville hon absolut inte söka kontakt och visade tydligt att hon tyckte att jag var konstig. Hon var väldigt fet och ovårdad då hennes matte tyvärr blev sjuk utav en typ av demens och mannen i huset kunde inget om hästar. Jag kom så ofta jag kunde för att hjälpa mannen med hästarna i hans hem med min kunskap för att ge hästarna ett bättre liv och en annan framtid. Dimbra blev mer och mer van att jag var där och började bli nyfiken. Jag lät henne komma till mig.

Jag frågade om jag kunde ta med henne hem en dag och det fick jag. Och efter en tids velande fram och tillbaka sa den dåvarande ägaren till mig att Dimbra fick stanna hos mig. Vi har haft en otrolig resa där vi båda har rest oss för att bli bästa vänner. Dimbra kommer aldrig att behöva bära ryttare då jag istället vill avla på henne pga hon förtjänar ett liv att leva och vara lycklig. Hon ska inte behöva bära någon på sin rygg.

Stamtavla

Far Aegir f. Skeppargården
Farfar Fafnir f. Götarsvik
Farfars far Piltur f. Sperði
Farfars mor Kolbrún f. Hala
Farmor Fina f. Bergshill
Farmors far Samherji f. Sauðarkróki
Farmors mor Svarta-Perlan f. Reykjahlið

 

Mor Gledi f. Stokkseyri
Morfar Örvar f. Svignaskarði
Morfars far Hervar f. Sauðarkróki
Morfars mor Tinna f. Svignaskarði
Mormor Glóblesa f. Birkihlið
Mormors far Hrafn f. Holtsmúla
Mormors mor Blesa f. Birkihlið

Avkommor

2021 24 juni Bikkja från Nattgård e. Limbo från Änghaga.
2022 Dräktig med Galdur från Sundabakka e. Viking från Österåker.

Galleri