Abba f. Flugsael

Född 2018

Abbas mor Náttfreyja fra Flugsæl var till salu men jag hade inte råd att köpa henne. Varför jag fastnade för henne? Jo hennes stamtavla är rent kolkuós blod. Michael Hembo som äger henne kom med ett förslag att jag fick låna Náttfreyjas mage så jag kunde skapa mig en egen Kolkuós. Min dröm tänkte jag. Vilken hingst ska jag använda? Det föl på att använda Michaels egna hingst Gullfeti som också är rent Kolkuósblod. Visst här tittade jag inte så mycket varken exteriört eller gångartsmässigt utan var helt fixerad av stamtavlan.

Ut kom en liten fux full av liv och nyfikenhet. Eftersom hon var den första i min avel skulle namnet börja på A. Jag tänkte mycket och såg på henne och bestämde mig för Abba som betyder trollkvinna. Fast många av mina icke isländska vänner tror jag döpte henne efter ABBA, musikgruppen. Men ack nej så fel de har!

Abba är en helt underbar livsnjutare som älskar att hitta på bus och samtidigt lär sig nya saker hela tiden. Aldrig dum utan älskar att jobba och är väldigt lätthanterad men väldigt powerfull. Just nu visar hon bara 3 gångarter så jag får se om hon kan utveckla tölten.

2023 5 juni: Mätte Abbas mankhöjd till 133cm.

PRIS 60.000 kr

Stamtavla

Far Gullfeti frá Árbakka
Farfar Týr frá Árbakka
Farfars far Álftarleggur frá Árbakka
Farfars mor Hrönn frá Kolkuósi
Farmor Fífa frá Svaðastöðum
Farmors far Rauður frá Kolkuósi
Farmors mor Grása frá Merkigili
  ————————————-
Mor Náttfreyja fra Flugsæl YouTube
Morfar Seth fra Nøddegården – YouTube
Morfars far Týr vom Rappenhof
Morfars mor Carmen frá Kolkuósi
Mormor Aða fra Árbakka
Mormors far Stígandi fra Hvolsvelli
Mormors mor Valkyrja fra Kolkuósi

Galleria