Abba f. Flugsael

Född 2018

Abbas mor Náttfreyja fra Flugsæl var till salu men jag hade inte råd att köpa henne. Varför jag fastnade för henne? Jo hennes stamtavla är rent kolkuós blod. Michael Hembo som äger henne kom med ett förslag att jag fick låna Náttfreyjas mage så jag kunde skapa mig en egen Kolkuós. Min dröm tänkte jag. Vilken hingst ska jag använda? Det föl på att använda Michaels egna hingst Gullfeti som också är rent Kolkuósblod. Visst här tittade jag inte så mycket varken exteriört eller gångartsmässigt utan var helt fixerad av stamtavlan.

Ut kom en liten fux full av liv och nyfikenhet. Eftersom hon var den första i min avel skulle namnet börja på A. Jag tänkte mycket och såg på henne och bestämde mig för Abba som betyder trollkvinna. Fast många av mina icke isländska vänner tror jag döpte henne efter ABBA, musikgruppen. Men ack nej så fel de har!

Abba är en helt underbar livsnjutare som älskar att hitta på bus och samtidigt lär sig nya saker hela tiden. Aldrig dum utan älskar att jobba och är väldigt lätthanterad men väldigt powerfull. Just nu visar hon bara 3 gångarter så jag får se om hon kan utveckla tölten.

2023 5 juni: Mätte Abbas mankhöjd till 133cm.

PRIS 60.000 kr

Stamtavla

Far  Gullfeti frá Árbakka
Farfar  Týr frá Árbakka
Farfars far  Álftarleggur frá Árbakka
Farfars mor  Hrönn frá Kolkuósi
Farmor  Fífa frá Svaðastöðum
Farmors far  Rauður frá Kolkuósi
Farmors mor  Grása frá Merkigili
 ————————————-
Mor  Náttfreyja fra Flugsæl YouTube
Morfar  Seth fra Nøddegården – YouTube
Morfars far  Týr vom Rappenhof
Morfars mor  Carmen frá Kolkuósi
Mormor  Aða fra Árbakka
Mormors far  Stígandi fra Hvolsvelli
Mormors mor  Valkyrja fra Kolkuósi

Galleria