Bikkja f. Nattgård

född 2021

Vi gick alla på tår när Dimbra skulle föla men hon hade ingen mjölk i juvret så jag åkte iväg till Emporia med dottern. När vi väl var där och provade nya kläder på HM ringer min bästa vän Annette Carlsson och berättar att Dimbra har fölat och hon ville vi skulle komma hem omedelbums. Jag fick ringa min man för han var närmre hemmet än vi så körde vi sedan i ilfart hem. Väl hemma såg vi ett gråsvart knyte som försökte dia från sin mamma. När hon hade fått i sig lite så bar jag in fölet medans Dimbra gick lös bakom mig in i sin box.

På vägen hem hade jag och vår dotter pratat om namn till fölet och min dotter fick se min lista. Det blev Bikkja f. Nattgård. Bikkja betyder liten häxa.

Vet inte riktigt om hon lever upp till det namnet ännu då hon är med på allt jag hittar på. Min dotter brukar säga att kom det in en dinosaurie i hennes hage skulle hon lätt gå fram och fråga om den ville vara hennes vän.

2023 5 juni; Mätte Bikkja idag och hon är 133cm fram i mankhöjd men 137cm vid baken.

Stamtavla

FarLimbo från Änghaga
FarfarHósías fra Engholm
Farfars farSleipnir fra Moselundgård
Farfars morHátíð frá Garði
FarmorPrúð frá Strandarhöfði
Farmors farHljómur frá Brún
Farmors morLýsa frá Strandarhöfði
 ——————————-
MorDimbra f. Hemmestorps Gård
MorfarAegir f. Skeppargården
Morfars farFafnir f. Götarsvik
Morfars morFina f. Bergshill
MormorGledi f. Stokkseyri
Mormors farÖrvar f. Svignaskarði
Mormors morGlóblesa f. Birkihlið

Karriär

2023 16 september visades på Helgagården, Blentarp. Kom på 2.a plats med 122 poäng. Domare Nina Bergholtz. ”Stort välutvecklat ungsto. Visar anlag för alla gångarter med bra tempo.”

Galleri