Straumur f. Hvóli/v.Dalvik

född 1992 – Avliden 27 december 2019

Min lilla Sune. Jag träffade honom för första gången då min gode vän köpte honom av Alli&Unn som lovande hingstämne. Han hade inte några sagolika gångarter men han hade ett hjärta av guld. Det var där jag föll för honom. Vi tävlade några gånger men vi trivdes bäst i skogen. Min vän lånade ut honom till en ungdom som älskade att tävla. Och jag fortsatte att rida i skogen.

Sedan jag lämnade gården tills jag kom på besök igen år 2019 vet jag inte mer än att de inte klarade av honom som hingst utan blev tvungna att kastrera honom. De hade försökt att avla men han hade inte haft någon bra inställning till stona samt han blev inte hanterbar.

År 2017 träffade jag honom igen och kände knappt igen honom. Han tittade på mig med bedjande ögon och jag lovade att rädda honom samt de andra. Sommaren 2018 beslöt min vän och hennes dåvarande man att jag fick Sune då hans eksem komplicerade hans omvårdnad. Jippie så glad jag blev!

Sune blev en stor del av våra liv. Jag red ofta barbacka på våra skritt turer i skogen och på stubben. Hade oftast med oss vår lilla Shettis Vanilla som handhäst eller lös. Han var underbar mot min dotter och ställde alltid upp. Han såg på mig med sina tacksamma ögon. Sedan kom december månad och hans ben bar inte längre. Han fick somna in hemma och jag känner fortfarande hans närvaro. Sista natten sov jag hos honom.

Stamtavla

FarHjörtur frá Tjörn
FarfarDreyri frá Álfsnesi
Farfars farStjarni frá Bjóluhjáleigu IS 6
Farfars morRauðka frá Korpúlfsstöðum
FarmorSnegla frá Tjörn
Farmors farÞokki frá Viðvík
Farmors morGrána frá Tjörn
  
MorBlesa frá Möðrufelli
MorfarSpori frá Möðrufelli
Morfars farBlakkur frá Akureyri
Morfars morJörp frá Möðrufelli
MormorBlesa frá Vatnshlíð
Mormors far –
Mormors mor –

Galleri