En dag som ingen annan

Idag var det motigt att komma ur sängen då förkylningen fortfarande har ett stadigt grepp om ens kropp och vägrar att släppa. Hästarna fick på sina tunna regntäcken och ut i sin hage. Känns i luften nu att hösten är här och det tar nog inte så lång tid innan snön kommer. Så länge snön håller sig där det ska och inte orsakar trubbel så kan det fungera i år också.

Vanilla skadade sitt öga för ca en vecka sedan och jag har spolat samt lagt i droppar med lite antibiotika i. Det fick svullnaden att gå ner men såg samtidigt något grått så vår duktiga veterinär kom ut på besök. Färgade ögat och där kunde vi klart se en reva i hornhinnan. Imorgon blir det av att åka till Kronans apotek och hämta ut lite mera medikament. Så det blir sjukstuga här tills hennes öga blir bra igen. Hon ska även få lite smärtstillande så det är tur att jag ger henne EM vital som räddar hennes tarmflora. Jag har även gjort det lättare för Vanilla att kolla ut i stallgången med hjälp av en lägre dörr. Tror hon blev väldigt nöjd!

Min hästtjänst (istället för hemtjänst) var idag lyckad då en till av de hästar åkte till ett nytt hem idag. Känns himla skönt att nu kan de kanske klara av de två varande bättre än när de hade åtta stycken. Jag önskar de nya ägarna av ”Alicia” – Lycka till!!!