Ankomsten

till vårt stall blev lång den 15 februari men Michael HemboFlugsael Islandshestcenter sa att Abba hade skött sig exemplariskt under hela färden från Danmark till Sverige.

Abba var svettig med sin långa getpäls och jag tog in de andra hästarna i stallet så de fick stå och lukta på varandra någon timme. Därefter gick jag ut med Vanilla in i Abbas box och sedan ut i hagen. Abba följde nyfiket efter och skuttade, bockade, sprang och hoppade. Hade respekt för staketet och Vanilla gick med mig och Abba kom upp till oss och jag släppte lös Vanilla så de kunde lukta mer på varandra. Det gick bra! Bägge bockade och busade! Roligt att se…

Därefter var det Sunes tur … han var inte snäll så han åkte in i en annan hage … dock kunde han nästkommande dag gå med både Vanilla och Abba utan större obefogenheter.

Jag hanterar Abba lös i hagen och får henne att lyssna på mitt kroppsspråk. Hon rör sig runt mig i en cirkel utan att vara fast. Redan nu efter den 3 dagen här så har hon lärt sig en massa och lyssnar väldigt bra. Så stolt över henne! Jag pratar mycket med mina hästar och det känns ofta som de förstår vad jag menar.