Allergisk reaktion

På eftermiddagen strax innan jag skulle köra till jobb gick jag ut för att kolla till hästarna samt ge de em hö. Alla kom som vanligt men Abba gick långsamt och vingligt. Såg på henne att det var något fel, oehört fel. När hon kom närmre märkte jag att hennes ögon var helt stängda, hon gick efter min röst, hon såg inget. Hela huvudet var svullet, hon hade blött näsblod och hade knutor stora som golfbollar på halsen. Hämtade grimman och tog med henne in i en box.

Gav henne dricka som hon drack ordentligt av. Sms:ade min gode vän Lena Nyström för att få konkreta svar om vad jag skulle göra. Åk till Helsingborg…. NU!!! Ok, jag ringer nästa… Helen Larsson för att boka hästtaxin… den var ledig! Ringer Helsingborg för att prata med en veterinär där för att se om de ville jag skulle komma med Abba. Veterinären där frågade om jag hade haft ut Distriktsveterinärerna… Nej, jag fick ringa distriktarna för Helsingborgs veterinär trodde att det var en allergisk reaktion. Hon kom på studs!!! Jag fick ringa jobb för jag skulle bli sen.

Distriktaren kom och tog samma beslut som de i Helsingborg gjorde att det var en Allergisk reaktion. Så hon fick en spruta direkt in i blodet och nu var det bara att hålla ut och hålla tummarna. På jobb var det inte lätt att jobba men gjorde mitt bästa trots jag var gråtfärdig. Min vän Annette Carlsson tittade som tur var till Abba under tiden jag jobbade och höll kontakt med distriktaren ifall någon förändring skulle bli… Ringde även Helen och sa att jag fick avboka hästtaxin så länge… men den stod till mitt förfogande om det blev akut under natten.

På kvällen jag kom hem var Abba vid bättre humör men inte helt bra men nästa dag igen var hon helt återställd.

Det var en allergisk reaktion mot något i hagen. Det enda som var nytt var att jag hade öppnat en stor box med gammal bädd i som jag hade öst ny halm ovanpå. Nu är allt utmockat!

STORT TACK till ALLA mina vänner som var med och stöttade oavsett med vad.