Inridning pågår

och det går framåt. Tar lite i taget. Mest skritt nu i början då min kropp inte vill så mycket mer ännu.

När jag börjar med ett pass med ridning på schemat börjar jag alltid med att longera hästen i bägge varven och låter den gå i alla dess gångarter och ser till att hästen är väl förberedd på vad som ska hända. Därefter ställer jag upp hästen där jag ska sitta upp med hjälp av en pall. Klappar hästen på baken, sadeln och halsen för att visa var jag är. Sätter i en fot i stigbygeln och hänger en liten stund med krav att hästen ska stå stilla. Hoppar ner igen och leder hästen samt spänner sadelgjorden. Ställer upp igen och därefter hoppar jag upp i sadeln. Låter hästen stå stilla och får godis samt jag pratar lugnt! Sedan smackar jag så hästen går framåt. Övar halvhalter/halt och framåt samt tygeltag åt vänster samt höger.