Beställt föl

ifrån Danmark, närmre bestämt från Flugsael Islandshästuppfödning som är lika intresserade och fokuserade vid Kolkuós stammen som jag. De har lyckats avla fram ett sto som har en nyare Kolkuóslinje. Detta sto är efter Seth från Nöddegården (f. Týr vom Rappenhof m. Carmen frá Kolkuósi) och heter Náttfreyja fra Flugsæl. Hennes mamma är Aða fra Árbakka (f. Stígandi fra Hvolsvelli m. Valkyrja fra Kolkuósi). Aðas mamma Valkyrja är syster till Gríma frá Kolkuósi, alltså Týr vom Rappenhofs mor. Náttfreyja har fått ett hingstföl som ser lovande ut och är nu under inridning.

Jag har bestämt att hon ska betäckas med deras hingst Gullfeti frá Árbakka (f. Týr frá Árbakka m. Fífa frá Svaðastöðum). Ser verkligen fram emot detta och hoppas verkligen på ett sto men blir det en hingst får jag ta ännu en betäckning till. Kanske man kan ta hennes mammas föl också…