Granngården

Jag tycker att det med att välja kraftfoder till sitt grovfoder är rena djungeln. Egentligen behöver man inte så mycket kraftfoder så länge man har ett bra grovfoder som egentligen är hästarnas grundfoder. Så för lite intresse om vad just mitt hö innehåller göt jag en höanalys. Även om jag brukar gå efter mitt ögonmått och känsla. I analysen fick jag reda på att höt har en relativt låg proteinhalt samt att jag har islandshästar. Jag får jag se utifrån varje hästs behov om de behöver något extra. Sedan har det med ekonomin att göra också samt hur mycket man måste ge av kraftfodret för att det ska ge någon verkan. Om man bara ser sig blind på alla siffror och glömmer bort att titta på hästen kan det bli kaos. Ibland finns de ingredienser i kraftfoderna som hästen inte tål.

Just nu använder jag mig av Granngårdens kraftfoderDimbra och lilla Bikkja får Protein Müsli 120 som jag tycker passar de två alldeles perfekt. Bikkja för hon är en växande unghäst och Dimbra för att hålla nere hennes sjukdomar samt de får fri tillgång på hö i slowfeed nät. Abba och lilla Vanilla får Original Pellets då det täcker deras behov. De har fått detta in vinter och håller sig fina i hullet och pälsen är glansig under all lera.

Sedan eftersom vi har det så blött i hagarna av allt regn som kom nu i vinter så ger jag de även Betfiber Mash som jag tycker är mycket bättre och lätthanterligare än Betfor.