Biofarmab

Sedan har vi då extra tillskott som jag brukar köpa med märket Biofarmab med koncentration på hästens mage och tarm funktion.

Loppfrön med eller utan äppelsmak ges under hela vintern för att minska kolik känningar då Loppfröna klibbar fast sig vid sand/grus kornen och kommer genom tarmen som rester.

Sedan mot vårkanten får allihopa fermenterad Jäst – Diamond V. Eftersom magen behöver en extra boost vid pälsfällning och varmare klimat; ”Diamond V fermenterad jästkultur har största effekten i blind- och tunntarmen, eftersom det innehåller viktiga näringsämnen som mikroorganismerna behöver. En frisk mikroflora bryter ner mer foder och frigör fler näringsämnen till hästen, vilket resulterar i att hästen tar upp fler näringsämnen från fodergivan – näringsämnen som används till tillväxt och reproduktion. Diamond V upprättar inte någon ny jästkultur i mag-/tarmsystemet, utan stärker hästens egen mikroflora till fördel för hästens näringsupptag.”