Lyckad helg

på Helgagården blev det med både Bikkjas och Djöfulls visningar.

Bikkja visades på lördagen bland 2-åringarna och hon kom på andra plats med en rubrik som löd ”Stort välutvecklat ungsto. Visar anlag för alla gångarter med bra tempo”. Bikkja skötte sig perfekt och hennes överbyggda bak syntes inte när hon dansade fram i ridhuset. Dock är hon markbunden fram och hon hade behövt lätta fram och sträcka ut benen mer. Det blir att stretcha och träna upp. Får se hur hon kommer att utvecklas till nästa höst. Bikkja fick 122 poäng.

Djöfull var idag, söndag, på utflykt med sin mamma. Duktig med lastningen!

Han var rätt het på tårna men jisses vilket steg han har fått i traven. Jag njöt så utav att se honom så jag glömde att fota. Får fixa här hemma och se om han rör sig lika häftigt här. Nina Bergholtz var den som dömde och hon sa att det ska bli spännande att se Djöfull utvecklas i framtiden. Trevligt med sådana ord! I protokollet skrev hon ”Välrest hingstföl. Visar spänstiga rörelser med bra steglängd och mycket tempo.”

Djöfull hamnade på en delad 5.e plats men pga hans gångarter var bättre fick jag placeringen.