Ny häst i stallet

Jag har fått låna en islandshäst av en god vän till Annette som äger gården vi bor på. Han heter Blesi och är 19 år. Väldigt snäll men testar gärna ifall det går att ta över kontrollen under ridturerna de första gångerna.

När Blesi kom till oss var han rätt omusklad och hade fortfarande kvar sin vinterpäls. Han fick efter hans 2a dag här bli rakad (trodde han skulle bli uppäten), duschad och genomgången med massage. Blesi blev som pånytt född och har blivit lite unghäst igen.

Han har även eksem men genom örter från Dodson och Horrell har dessa besvär minskat mycket.

Fick låna en sadel till honom men den låg inte bra på honom samt att den gled. Nu har han äntligen hittat en barbacka sadel som han älskar att ha på sig. Töltar som en klocka i den. Jag har hittat den perfekta sadeln, en taur de Lux –10.900 kronor , dock saknas pengarna.

Leave your comment